Tigerekspressens slanketips

Slanketips fra Tigerekspressen

 

Tigerekspressens slanketips

Har du fået lidt ekstra på sidebenene? Og vil du gerne smide det igen? Der findes masser af gode tips til, hvordan du kan komme af med de overflødige kilo, så det vil vi ikke bruge tid på her.

Vores ærinde er derimod at rette fokus mod en lidt anden form for slankekur. Nemlig kuren, der sætter dit ego på skrump. 

Ja til ego
Vi har allesammen et ego. Det kommer såmænd helt af sig selv i vores barndom. Og vi har brug for vores ego. Til at planlægge, skabe overblik, strukturere og i det hele taget til at navigere i vores dagligdag, på arbejde og i samfundet.


Hør mig, se mig

Selvom vi hverken kan eller skal undvære vores ego, så er der den hage ved det, at egoet gerne vil være på banen hele tiden. Egoet vil høres, ses, gøre sig bemærket og sætte sit fingeraftryk. Det er nærmest blevet en kutyme, at vi skal lufte vores meninger, holdninger og tanker om hvad som helst, når som helst – og til hvem som helst.


I rampelysets skygge

Er det virkelig nødvendigt? Gavner det situationen, eller gavner det først og fremmest egoet? Hvis egoet er i rampelyset, hvad kommer så til at ligge ubemærket i skyggen?


Sæt dit ego på skrump

Spørgsmålet er, om der er situationer, hvor vi kunne skrue ned for vores ego. Hvis vores ego får mindre taletid, bliver der mere plads til noget andet. Så længe egoet kværner, er der noget andet, der ikke får luft.

Det er her ego-skrumpekuren kommer på banen. Lad os inspirere dig med et par sunde slanketips.

6 om dagen

1. Øv dig i at se, at du ikke ER dit ego. 
Egoet er et redskab, du har til rådighed. Du kan bruge det til at løse en opgave, og så kan du putte det ned i værktøjskassen igen.

2. Indlæg stilhed i løbet af dagen
Fx om morgenen eller om aftenen inden du går i seng. Når vi snakker, er vores ego tit på banen. Ved at arbejde med stilhed, kan du invitere til en ego-pause.

3. Øv dig i at der er stille inden i dig
Selvom der sker en masse ting omkring dig, og snakken kører derudad.

4. Hvad er din motivation for at lufte din mening? 
Er det, fordi du faktisk ved noget om det pågældende emne? Eller er det dit ego, der gerne vil på banen og give sit besyv med?

5. Øv dig i dit parforhold. 
Parforholdet er et godt motionsrum, hvor du kan træne dig i at få egoet til at fylde mindre. Giv slip på din “berettigede” vrede og egoets trang til at ville have ret og “vinde” et skænderi. 

6. Spørg dig selv: Hvad vil livet med mig?
Når du flytter fokus fra, hvad du vil, til hvad livet vil med dig, aflaster du dit ego. Du bliver slankere – og livet mere fyldigt.

Mindre er mere – bare af noget andet

Bliver der mindre af dig, når dit ego skrumper? Bare rolig: der er ingen risiko for, at du bliver undselig eller går i ét med tapetet. Selvom dit ego bliver mindre, er der ingen fare for, at du mister dig selv, eller andre ikke kan se dig. Det forholder sig nærmest omvendt: jo mindre ego, jo mere kan din essens være til stede.


De fire faser

Har du lyst til at lære mere?

Se og hør Anne Sophie Jørgensen fortælle om de forskellige faser i jegets udvikling i videosekvensen “De fire faser.

Tilmelding til vores nyhedsbrev
Få nyheder om kurser og workshops i Tigerekspressen