Tid til tantra

Tid til tantra?

 

Vi skal meditere. Vi skal heale. Vi skal give hinanden massage.

S U K . . .

Vi har ikke tid til tantra. Og hvem har egentlig tid til tantra?

Hvis man skal tro, hvad man læser og hører mange steder, så handler tantra om at meditere sammen, udveksle healing, give hinanden massage, have dybe ærlige samtaler – og ikke mindst dyrke vanebrydende og processkabende sex.

Det lyder voldsomt tidskrævende!

Det må da tage længere tid, end vi danskere normalt bruger på sex – ifølge diverse undersøgelser. For det er vist ikke mere end cirka syv minutter per gang….!

Men hvis det tager længere tid end almindelig sex, der allerede er svært at få tid til, hvad gør man så?
Hvis nu man også har børn, karriere, vasketøj, javaopdateringer og madpakker m.m. at tage sig af?
Er tantraopgaven så ikke bare endnu en humpel i bunken af opgaver, man får dårlig samvittighed af ikke at løse ordentligt?

Her er et par simple tips:

1. Prioritér

Se mindre fjernsyn. Betragt tantra som dagens motion. Køb madpakken i kiosken på vej til arbejde. Lad javaopdateringerne ligge. Hvis I har et stort menageri at styre derhjemme, så er jeres indbyrdes kontakt fundamentet for, at dagligdagen fungerer. Så derfor: Sæt tantra meget højt på dagsordenen, for at alting kan glide lettere, og vælg at skrue ned et andet sted. Brug tid på det, der giver tid.

2. Husk tantraen hele vejen rundt

Tantra er ikke kun til stede mellem dig og din partner, når I dyrker sex. Den tantriske kontakt – forstået som en seksuel-kærlig-meditativ kontakt – er principielt altid tilgængelig og mulig, når først I har bygget den op. Det kræver kun en justering i din bevidsthed, ingen ekstra tid eller anstrengelse.

3. Små ritualer i dagligdagen

Indfør små ritualer, som minder jer om meditation og spiritualitet i dagligdagen, og gør dem sammen. Sig f.eks. bordbøn. Afslut dagen med at sig tak til hinanden. Indfør 5 minutters stilhed i bilen på vej hjem fra Brugsen.

4. Taknemmelighed

Find dagligt taknemmeligheden i dig selv over det liv, du har med din partner. Husk på, at det en dag vil være slut. Taknemmelighed åbner dit hjerte og løfter perspektivet.

Tilmelding til vores nyhedsbrev
Få nyheder om kurser og workshops i Tigerekspressen