Vulkan i udbrud om natten

Tantra og orgasme

Orgasme er et centralt element i seksualitet og betyder således også en del i tantra.

Orgasme er en udløsning af energi, og er også kropslig, fysisk udløsning, for både manden og kvinden. Det er en stor fornøjelse og glæde, og vil typisk efterfølges af en dyb tilfredsstillelse og ro.

Tantra handler om at bruge seksualiteten til at komme i proces, og at få et mere naturligt forhold til sig selv og sin krop. Derfor handler tantra og orgasme typisk om at komme dybere ned i den orgasme, ens krop kan tilbyde.

Mandlig og kvindelig orgasme

Der er både ligheder og forskelle imellem mænds og kvinders orgasme. Typisk kan en kvinde flere gange, og en mand kan en enkelt gang. Det kan dog være meget forskelligt fra person til person. Igen handler det i tantra om at udfolde den naturlige seksualitet, man har. For begge køn gælder der, at orgasme vil være en naturlig del af seksualiteten.

Tantriske øvelser om orgasme

Nogen personer kan være meget fokuserede på at få orgasme og udløsning, og så kan tantra handle om at prøve at udsætte det, eller undgå det i en periode, så egoet slipper sit tag i den del af seksualiteten.

For de fleste mennesker vil dem proces handle om at turde folde sine instinkter og sine kropslige behov mere ud. At lære at elske de glæder ens krop kan give. Det er en type øvelser, vi kalder “at arbejde nedad”. Det handler om at lege dyr, at bruge lyd, at aftale nogle rammer for seksualiteten, f.eks. at man skiftes til at bestemme, hvad tantramøderne skal indeholde.

Det er også en rigtig god øvelse at være opmærksom på, hvor den orgasmiske energi går hen, i det øjeblik det sker og bagefter.

Saft og kraft i orgasmen

Når man arbejder med at udvide sin adgang til orgasmekraften, arbejder man sig samtidig nedad i energisystemet, ned mod jordpunktet og de instinktkræfter, som gemmer sig der. At få etableret en god stabil kontakt til jordpunktet er yderst værdifuldt set med tantriske øjne, idet man her finder en kilde til kraft og proces.

Tilmelding til vores nyhedsbrev
Få nyheder om kurser og workshops i Tigerekspressen