Lodret – lige nu!

 

I Tigerekspressen bruger vi begrebet lodret igen og igen, men hvad er det egentlig, vi mener?

Lodrethed handler om at være i kontakt med sin spiritualitet, sin kraft og sine instinkter.
Det er at være godt forankret nedad i sit eget jordpunkt og være i kontakt opad til sin essens.

Men hvad med mit ego?
Lodrethed lyder jo enkelt og naturligt, og det er det egentlig også, men vores ego kan let synes, det er lidt kedeligt. I den lodrette tilstand er der ikke så meget, egoet kan holde sig beskæftiget med, og det kan være uvant for vores ego at træde til side.

Egoet vil gerne starte kværnen, gøre som det plejer, mene noget om det meste og være bekymret for fremtiden eller utilfreds med fortiden. På denne måde kan vores ego trække os ud i en vandret tilstand, hvor vi mister kontakten til vores retning, kraft og spiritualitet. Pludselig er vi ude i en tilstand, hvor emotionerne fylder og styrer.

Lige NU – og slip resten!
Hvis vi ønsker at være lodrette, skal vi være vågne lige nu.
Den lodrette tilstand er emotionel neutral – og den er i nuet. Her giver vi slip på meninger og vurderinger, og vi giver slip på de positive og de negative emotioner.
I den lodrette tilstand er væren, centrering, tillid og mening.
Lodrethed giver os mulighed for dybere møder med andre mennesker, og lodrethed åbner for den tantriske arbejdsmetode.

Træk vejret – lodret
I hverdagen er vores åndedræt en oplagt mulighed til at træne lodrethed. Åndedrættet har vi altid med os, og vi kan vælge at tage bevidsthed med ind i vores vejrtrækning. Vi kan trække vejret i den lodrette akse, så langt ned og så langt op, som det er muligt på en afslappet måde lige nu. Det kan vi gøre alle steder: I køen i Brugsen og til julefrokosten, når vi vågner om morgenen, når maden brænder på og juletræet skal rettes op.
Det er at invitere vores meditation indenfor.

Arbejd nedad
Vores erfaring er, at et vigtigt redskab på vej mod mere lodrethed i livet er at arbejde nedad. Tantra støtter arbejdet nedad. Når vi arbejder nedad, ned til jordpunktet og aggressionskraften, får vi fat i vores egen styrke, og de ydre omstændigheder får mindre magt over vores ego – vi kan forblive lodrette.

“Opad er nedad, og nedad er opad”. 
Og så kan det ske, at vi opdager at “opad er nedad, og nedad er opad”.
Et paradoks i spiritualiteten som vi kan gå ind i, hvis vi møder det…..

Tilmelding til vores nyhedsbrev
Få nyheder om kurser og workshops i Tigerekspressen