Retræte - Meditativ spejling 

Hvornår

21. sep-24. sep    
19:00-16:00

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Hvor

Tigerens Rede
Vestervej 4 A, Gedved, 8751

Begivenhedstype

Retræte – Meditativ spejling 

Retræten Meditativ Spejling er en invitation til næring, fordybelse og væren og til at give rum og ro til det, som fylder i din proces. Vil vil være i stilhed det meste af tiden for at styrke denne fordybelse. 

Samtidig er retræten en invitation ind i avancerede aspekter af meditation og bevidsthedsarbejde.

Retræten styrker dette på to forskellige måder, som begge er eksempler på det, vi kalder ”ordløs undervisning.”

  • Dels fordi man ved at meditere på Tigerens Rede kan få adgang til den pulje af meditativ erfaring og viden,  som er akkumuleret over 35 år på stedet.
  • Og dels ved at meditere overfor Jukas, hvor det bevidsthedsmæssige møde kan åbne for nye bevidsthedstilstande, et bevidsthedsspring eller at noget, som tidligere har været svært at flytte på, pludselig kan flytte sig og transformeres.

Østlige religioner og traditioner har i årtusinder arbejdet med ordløs overførsel af bevidsthed, og Tigerens Rede er en moderne udgave af denne tradition.

Retræten centreres omkring tre primære elementer:

  1. Meditativ spejling
  2. Stilhed
  3. Egenpraksis

Meditativ spejling

Fredag og lørdag vil der være længerevarende meditations-sessioner med Jukas. Han mediterer på skift over for hver enkelt deltager, spejler og nærer deres meditation i et meditativt møde.

Et sådant meditativt møde kan opleves vidt forskelligt fra person til person.

  • Det kan opleves som at få hjælp til det næste skridt i ens proces og måske få svar på essentielle spørgsmål.  
  • Eller som en dyb healing. Som at blive mættet og næret. 
  • Eller som en meditativ kraftoverførsel eller at få adgang til en ny bevidsthedstilstand.
  • Intet kan fremtvinges, og det kan også opleves tomt, kedeligt eller forvirrende. 

Uanset oplevelsen i nuet oplever de fleste, at der i kraft af mødet kan plantes et frø, som med tiden og med rette næring og opmærksomhed kan spire og blomstre.

Stilhed 

Stilhed vil sige fravær af tale og adspredelse. Stilhed på retræten sætter en ramme og inviterer ind i bevidsthedens oprindelige og naturlige tilstand af stilhed, tomhed og klarhed. Retrætestrukturen, det ordløse samvær med en de andre mediterende samt 35 års akkumuleret meditativ erfaring på Tigerens Rede forstærker denne invitation. 

Stilheden og rammerne på retræten kan også være en provokation. Vejen er måske ude fra set stilfærdig, men ikke desto mindre kraftfuld og potent. Man vil måske kede sig, møde sin vrede og sit begær, se egoet i fuld udfoldelse, når den daglige kommunikation ikke camouflerer det. Alle disse tilstande kan blive brændstof for dyb transformation, når vi i stilheden glimtvis møder dem med klarhed, kraft og kærlighed. Stilheden starter fredag formiddag og slutter søndag formiddag.  

Egen praksis 

Egenpraksis er perioder i dagsprogrammet, hvor man selv vælger, hvad der skal foregå. 

Det er således ikke en pause fra praksis eller fra meditation, men en træning i selv at vælge det næste skridt, som processen har brug for. Det er en træning i dynamisk energibevidsthed, det vil sige at man følger energien og det, som opstår i nuet. 

Under egenpraksis vil der fx. være mulighed for at fortsætte med at meditere i meditationssalen eller udendørs, lave kropslig praksis, læse kloge bøger eller skrive. Tigerens Rede har en tilhørende urtehave og en mindre skov, som man vil kunne undersøge og inddrage i egenpraksis.

Egenpraksis er en mulighed for at tilpasse og regulere retrætens form og intensitet til egen proces. Der lægges således vægt på balance i mellem struktur og frihed til at følge eget flow. 

Indhold

Retrætelederne vil føre dig gennem retrætens forskellige elementer som bla. består af guidet meditation, stilhedsmeditation, korte oplæg, kropspraksis/yoga, egenpraksis og fællespraksis.

Der vil være en periode fra fredag formiddag til søndag morgen, hvor du som deltager er i stilhed. 

I starten og i slutningen af retræten vil der endvidere være meditative, energimæssige og kropslige øvelser i par. Meditationen bringes ind i mødet med den anden, og noget nyt kan opstå. Vi kalder det ordløs udveksling eller anvendt meditation. 

Retræten foregår på Tigerens Rede og vi vil inddrage urtehaven og den tilhørende nye skov så meget som muligt til at arbejde med sanserne. 

Alle deltagere får mulighed for en individuel samtale eller meditation med en af retrætelederne undervejs. Hvis du ikke har været på retræte før, vil vi klart anbefale en samtale.

Retræten er en invitation til kontinuerlig praksis fra torsdag kl. 19.00 til søndag kl.16.00 med et dagsprogram fra kl. 7.00 – 21.30. Samtidig vil der være perioder med valgfri praksis og mulighed for restitution. 

Dagsprogram

07:00 – 08:00 Kropspraksis og meditation i stilhed
08:00 – 09:00 Morgenmad
09:00 – 10:00: Oplæg/inspiration og meditation
10:15 – 12:00: Meditativ spejling med Jukas
12:00 – 13.30 Frokost
13.30 – 15.00 Egenpraksis/Mulighed for samtale med Louise
15:00 – 16:00 Meditativ spejling med Jukas
16.00 – 17.30 Egenpraksis/Mulighed for samtale med Louise
17.30 – 18.00 Retrætesession med musik
18:00 – 19:00 Aftensmad
19.00 – 19.30 Fællesmeditation i Dugdråbesalen
20.00 – 20.30 Kropspraksis
20:30 – 21.00 Fælles afslutning på dagen
21.00 – 21.30 Mulighed for meditation i Dugdråbesalen

Praktisk

Forudsætninger for deltagelse.

Deltagelse på retræten kræver ingen forudgående erfaring. Men stilhed og meditation på Tigerens Rede samt det meditative møde med Jukas kan være intenst og forudsætter derfor både parathed og selvansvarlighed.

Har du aldrig tidligere deltaget på kursus på Tigerens Rede, vil vi bede dig sende lidt tekst om dig selv og eventuel forudgående erfaring med meditation.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt retræten er noget for dig, så skriv til kraftfuldt@gmail.com eller ring til Jukas på 26606920 eller Louise på 49404540 og få en snak.

Overnatning

Man kan overnatte i eget telt i grønne omgivelser på Tigerens Rede for 100 kroner pr nat eller man kan leje et værelse hos private i byen for 100 – 150 kr. pr. overnatning (Det praktiske aftales individuelt med udlejere). Der kan også i begrænset omfang overnattes på tomands-værelse på Tigerens Rede for 100 kr/overnatning. 

Læs mere her: https://www.tigerensrede.dk/overnatning

Forplejning

Der serveres enkel vegetarisk og økologisk mad til frokost og aftensmad alle dage. Morgenmad skal du selv sørge for at medbringe til alle dage. Der er køleskabe samt køkken til rådighed for tilberedning af morgenmad. 

Titel: Retræte – Meditativ spejling 

Kursusholdere: Jukas Killemose og Louise Kronstrand
Sted: Tigerens Rede, Vestervej 4 A, 8751 Gedved
Start: 21. sep 2023 kl. 19:00
Slut: 24. sep 2023 kl. 16:00
Pris: kr0.00
Betaling: 6191 konto 0008168865 mobilpay 94170

Deltagerantal: Max. 24

Ved betaling fra udlandet

IBAN-kontonummer: DK2661910008168865

Tilmeldinger

Tilmelding til dette kursus er lukket

Tilmelding til vores nyhedsbrev
Få nyheder om kurser og workshops i Tigerekspressen