HUMAN BEING

– 4 aftener om psykologi og spiritualitet, som flytter dig

Foran porten til det “hellige”, et liv i frihed, glæde og kraft, står 6 dæmoner: Dit dårlige forhold til krop, identitet, følelser, seksualitet, aggression og rationalitet. Disse dæmoner vil altid drille dig, sådan er de. Men hvis du får et godt forhold til dem, vil de lukke dig ind.

Disse 4 aftener skal vi først og fremmest have det sjovt.

Klik for at læse mere om Human Being

Jeg er et spirituelt menneske, og noget af det vigtigste jeg har lært og erfaret er, at vejen til det avancerede går gennem det grundlæggende. Så længe vores forhold til følelserne, kroppen og seksualiteten ikke er i orden, kommer vi ingen vegne. Omvendt når vi får dem på plads, er det kilder til kraft, tilfredshed og autoritet. Og i det simple finder vi mere avancerede aspekter af spiritualiteten.

Dette miniforløb på 4 gange baserer sig på mit arbejde som psykolog for smertepatienter, hvad jeg har lært af Anne Sophie Jørgensen på Tigerens Rede og min egen spirituelle praksis. Så det er en god blanding af psykologi, selvudvikling, moderne spiritualitet, og buddhisme.

I mit arbejde med kroniske smertepatienter møder jeg mennesker, som er produktet af vores moderne livsform med stress, ego-realisering, mental kontrol og for alt i verden fart på, fart på, fart på. Lev livet i overhalingsbanen! Løsningen er at flytte din selvforståelse fra det du kan, til det du er. Lægge vægten mere på det indre end det ydre. Du vil også høre om Livets Hjul, dæmoner og vores iboende fundamentale kræfter.

Formen er oplæg, erfaringsudveksling, øvelser, meditation og dans. Og gode grin. Især gode grin.

Jeg er cand. psych. aut., jeg er psykolog på en offentlig smerteklinik, Smerteklinikken i Grindsted. Jeg har været tilknyttet Tigerens Rede siden 2000, og deltaget intensivt i Anne Sophie Jørgensens undervisning på stedet. Jeg har undervist i Tigerekspressen i over 10 år, og har desuden en stor interesse for det buddhistiske land, Bhutan, som jeg har besøgt 5 gange.
Læs mere, min blog om vrede: vredesrevolutionen.dk

Human Being 1: Følelser – at være i livets strøm

10. okt 2019

Vi skal arbejde med ked-af-det-hed, vrede og frygt. Især vreden, som ingen vil have med at gøre, men som kan så meget.

Når følelser er kommet ud, giver det ro og balance, og det åbner naturligt for hjertet, glæden og det spirituelle. Det højere perspektiv.

Tilmelding herunder.

Læs mere om Human Being 1

Følelser har vi alle, og man kan tænke, “det ved jeg godt, hvad er”, men i det moderne liv hæver vi os over dem. Eller reducerer dem til “mavefornemmelse”. Vi vil hellere være rationelle, kontrollerede og forudsigelige. Der skal være styr tingene. Hvis man er for meget i sine følelser, er man barnlig, til grin eller fuld.

Følelser er der dog alligevel. Og de er vigtige redskaber og en konstant kilde til glæde og tilfredshed, hvis de får lov at komme ud.

Følelser – man kunne også sige det irrationelle – er en ligeså vigtig del af os som det rationelle. Der er nogle grundfølelser, som har hver sin funktion, og som vi skal bruge til at håndtere forandringer i det, vi forbinder os med. Og livet er et flow, alting er i forandring, også dine relationer, dine ting, din selvforståelse. Det vækker følelser.

Lad propperne springe!

Human Being 2: Krop og identitet

7. nov 2019

Vi skal se på, hvordan vores identitet og selvværd er bygget op omkring, hvad vi KAN. Det involverer altid kroppen, enten direkte eller inddirekte. Og vi vil arbejde med at finde den sande identitet, hvad vi ER: Hvem vi er indvendigt, uanset hvad vi kan eller ikke kan?

Det giver en enorm lethed og befrielse.

Tilmelding her: Klik

Læs mere om Human Being 2

Der er enormt fokus på kroppen: sundhed, kost og sygdom. Men det er sjældent på kroppens egne præmisser. Vi tror, vi behersker naturen og kroppen, og der er enormt meget identitet i, hvad vi kan med vores krop på arbejde, i sport, i fritiden. Og ikke mindst dens udseende. Den skal f… bare makke ret. Det opleves måske først, når kroppen står af som i kroniske smerter, eller når vi får stress, men så er det næsten for sent. 

Hvad består vi af indvendigt, hvad er eviggyldigt på tværs af tid og rum? Vi har medfødte kvaliteter, værdier og talenter. Vi har en sjæl. 

Inderst er tomheden, den er helt tom.

Human Being 3: Aggression og seksualitet

5. dec 2019

Vi vil arbejde med “Seksualitetens kors”, der viser, hvordan seksualitet og aggression er fundamentale drivkræfter, der ofte bliver undertrykt og fordrejet.

Hermed viser seksualitetens kors det moderne liv, hvor kulturen har vundet over naturen, problemerne det skaber, og den anviser veje ud af problemerne, og ind hvor instinkterne og spiritualiteten er.

Tilmelding her: Klik

Læs mere om Human Being 3

Biologerne fortæller, at alt i verden er skabt ud fra blot 2 biologiske principper, eller med kun 2 motiver/drivkræfter: Reproduktion og overlevelse. Det der giver klovnefisken sit smukke orange-hvide mønster, eller den blå giftfrø den viderunderlige farve er udelukkende driften til reproduktion og overlevelse. Intet i naturen er for sjov, eller udtryk for et overskud, alt er skabt for reproduktion og overlevelse.

Det samme gælder mennesker, vi er også dyr. Vi er i ligeså høj grad et produkt af disse kræfter, reproduktion og overlevelse, som vi kalder seksualitet og aggression. Det har skabt vores hjerner, kønsorganer og dispositioner. Seksualitet og aggression fylder faktisk enormt meget i os.

At arbejde sig ned i disse ting er en meget stor gave, og det åbner for spiritualiteten.

Du er jo bare et stort firben.

Human Being 4: Moderne buddhisme, vajrayana og brug af logik

9. jan 2020
Hvad ved du? Hvad tror du på? Hvad er du i tvivl om? Hvad er du sikker på? Hvad er logisk?

I en selvudviklingsproces er logikken overraskende nok vigtig, for processen handler om ulogiske, kropslige, irrationelle ting, som er designet til at bringe én ud af fatning. Her kan logikken hjælpe én igennem. 

Tilmelding her: klik

Læs mere om Human Being 4

Selvom vi hylder rationaliteten, så opfører vi os alt for irrationelt. Endnu værre: Vi er både irrationelle, der hvor vi burde være rationelle, og omvendt.

Jeg er ikke buddhist eller filosof, og bruger bare hvad jeg har hørt og læst (og selv tænkt). Buddhisme er videnskabsmandens tilgang til spiritualitet og selvudvikling. Man tester, undersøger, beviser og gør kun det, der virker. Man skal ikke tro, man skal vide. Samtidig er de eksperter i at tackle livet og dødens irrationalitet, meget rationelt.

Jeg vil fortælle om min erfaring med det at tænke logisk, og vi vil øve os på at udfordre hinandens tænkning og erkendelse. Og prøve at lære redskabet logik som et af redskaberne til at komme igennem livets proces med. 

Samtidig skal vi tale om buddhisme, om vajrayana der også kan kaldes den tantriske tilgang til livet, at alt vi møder på vejen er muligheder for at flytte os spirituelt.

Som om vi egentlig ved noget som helst.

Praktiske oplysninger

Pris: 200 kr pr aften, alle for 650 kr.
Betaling: Mobilepay 61354130, eller bankoverførsel 8113-5835528.
Tidspunkt: Torsdage aftener 20.00-21.45
Datoer: 10 okt 2019, 7 nov 2019, 5 dec 2019, 9 jan 2020
Sted: Manuvision, Mejlgade 28, over gården, 8000 Aarhus C
Medbring: pude du kan sidde på gulvet på, evt tæppe, løstsiddende tøj man kan bevæge sig i
Spørgsmål:
– Email: thomas@tigerekspressen.dk
– Tlf eller SMS: 61354130
– Messenger: m.me/thomaslindvig42

Tilmeldinger

Hvis du allerede har været tilmeldt et af vores kurser, skal du logge ind først.

Tilmelding til dette kursus er lukket