Første gang 14. jan er desværre aflyst pga corona

– 6 aftener i Aarhus 2021 om psykolog og spiritualitet, som flytter dig

Vi trænger til at blive de mennesker vi er, og udfolde alt det unormale, vi rummer. Vi skal både tage almindelighederne og ualmindelighederne på os – og livet i det hele taget. For livet er her allerede, du behøver ikke anstrenge dig for at leve det!

Jo mere du tager livet på dig, især de problematiske sider, jo mere bliver du glad og fri. Jo mere sprækker du, så lyset kan komme ind.

Human Being er et forløb over 1. halvår 2021, hvor vi vil arbejde psykologisk, energimæssigt og spirituelt med krop, seksualitet, vrede og galskab.

Forløbet er på 6 gange, 1 om måneden. Der er igen nye emner i forhold til sidste år, så det henvender sig til både nye deltagere, og dem der har været på før. Du behøver ikke komme alle gangene.

Datoer: 14. jan, 11. feb, 11. mar, 8. apr, 6. maj, 17. jun.

Tilmelding herunder.

Human Being 1: Tantra – seksualitetens befriende kraft
14. jan 2021

Tantra handler om bruge seksualiteten til sin proces, at forene seksualitet og spiritualitet, og at få seksualiteten til at fungere bedre i ens liv.

Vores seksualitet er fundamental. Alligevel har den det generelt ikke godt. Vi dyrker mindre sex end vores forældre!

Vi tror, vi er frigjorte, men det er vi ikke. Vi har alle muligheder, men bruger dem ikke. Men selvom du er en af de heldige, burde du vide, hvor meget din seksualitet kan. Den kan befri dig.

Vi vil på denne workshop arbejde med behov og begær, forelskelse og romantik, og tantra, seksualitet og spiritualitet. Hvordan arbejder man med tantra i hverdagen?

Læs mere om Human Being 1

Vi er kropsforskrækkede og umodne i vores seksualitet. Hvis der endelig skal ske noget nyt, er det på alkohol, på nettet eller på swingerklub.

Biologerne siger, at 2 kræfter (og Gud ikke er en af dem 😄) har skabt alle levende væsner, og til stadighed driver dem i deres liv: Reproduktion og overlevelse. De ligger dybest set bag alt, vi udretter. Så seksualiteten er en stor skabende kraft, der derfor også er det naturlige fundament for meditation og spiritualitet. Typisk er den dog fedtet meget ind i egoet, kønsroller og traumer.

Vi skal arbejde med, hvor stort et spirituelt udviklingspotentiale, den har. Den kan befri dig. Det kræver, at du slipper den fri. Fri fra egoet. Og får et fyldestgørende liv på vejen dertil.

Human Being 2: Guddommelig Galskab
11. feb 2021

Guddommelig galskab handler om bruge lyst og galskab til at styrke sin spirituelle proces. Og få et sjovere liv.

Ja, hvis vi skal have det fulde ud af vores liv og befri vores bevidsthed, har vi brug for al den kraft, vi rummer. Og de mærkværdigheder vi går rundt med.

Guddommelig Galskab handler om, at lysten er vejen, at indre struktur er det vigtigste, og at du ikke skal tro på noget som helst, det vigtigste er nuet.

Læs mere om Human Being 2

Umiddelbart er “guddommeligt galskab” umuligt, da det er modsætninger. Det er som at tale om “lyst mørke” eller “struktureret kaos”. Men det er måske netop fordi det er et paradoks, at det fungerer.

En guddommelig galning handler om at:

– Lysten er i højsædet, både i kroppen og kommunikationen. Hvor en munk vil sige, at lidelse er vejen, vil en guddommelig galning sige, at lyst er vejen.
– Hvor en munk vil sige, at spirituelt arbejde er hverdag, vil guddommelig galning sige, at det er og skal være en fest.
– Ydre struktur er falsk tryghed. Med indre struktur kan du gøre alt, og klare dig i kaos.
– Lad falde hvad der ikke kan stå. De piller al ophøjet tro ned og fra hinanden.
– Guddommelige galninge som princip er uden egoer. Og de vil have dig ud af dit ego.
– “Du har kun, hvad Gud har givet dig”, alt menneskeligt/kulturelt er ligegyldigt, det er alligevel uperfekt og impermanent. Du har kun din krop, din seksualitet, din nydelse, dine instinkter, naturen og himlen.
– Lysten og naturen har sin egen etik og moral. Den ved, hvad der er rigtigt.
– Alt er alligevel forgængeligt, alt skal forgå, alt bliver bogstaveligt talt tilintegjort med tiden.
– dyrke humor og selvironi.

Man kan også sige, at Guddommelig galskab er, at virkeligheden overgår fantasien.

Human Being 3: Krop og identitet – det opslidende selvbillede
11 marts 2021

Tantra introVores identitet og selvværd er dybest set baseret på rovdrift på kroppen. For det bygger alt for meget på, hvad vi KAN. At kunne noget involverer altid kroppen, enten direkte eller inddirekte. Også kognitive evner.

I stedet vil vi arbejde med at finde den sande identitet, hvad vi ER: Hvem vi er indvendigt, uanset hvad vi kan eller ikke kan. Og give kroppen fri, det trænger den til.

Det giver også lethed, styrke og en befrielse fra nutidens ekstreme præstationskrav.

Læs mere om Human Being 3

Der er enormt fokus på kroppen: sundhed, kost og sygdom. Men det er sjældent på kroppens egne præmisser. Vi tror, vi kan beherske naturen og kroppen. Og der er enormt meget identitet i, hvad vi kan med vores krop på arbejde, i sport, i fritiden. Og ikke mindst dens udseende. Den skal f… bare makke ret.

Dette pres på kroppen oplever mange, unge og gamle, eller måske når den står af i kroniske smerter, eller i svær stress, og så er det næsten for sent.

Det handler dybest set om identitet, hvem vi er. Kroppen er blot sjælens bolig, et redskab, den er ikke et mål i sig selv.

Hvad består vi af indvendigt, hvad er eviggyldigt på tværs af tid og rum? Vi har medfødte kvaliteter, værdier og talenter. Vi har en sjæl.

Og inderst er tomheden.

Human Being 4: Vrede – følelsen ingen vil have, som vi alle mangler
8 april 2021
Vrede skaber ofte problemer. Men vi aner slet ikke, hvad det er, og hvad den kan.

Det største problem med vrede, er at den ikke er der, men bliver kontrolleret og pakket væk.

I spirituel proces bruges vreden f.eks. til at arbejde med indre dæmoner, bagsider og modstand. Der brænder en ild i os, der vil fortære alt det, der formindsker os.

Vi skal lære at få den ud, men også lade den komme og gå.

Læs mere om Human Being 4

Følelser har vi alle, og man kan tænke, “det ved jeg godt, hvad er”, men i det moderne liv hæver vi os over dem, eller svælger i dem. Eller reducerer dem til “mavefornemmelse”. Vi vil helst være rationelle, kontrollerede og forudsigelige. Der skal være styr tingene. Hvis man er for meget i sine følelser, er man barnlig, til grin eller fuld.

Følelser er der dog alligevel. Og de er vigtige redskaber og en konstant kilde til glæde og tilfredshed, hvis de får lov at komme ud.

Især vreden skal vi lære at bruge, den kan skabe forandringer, fremskridt og autoritet. For når vreden er kommet ud, efterlader det ro og balance, og det åbner naturligt for hjertet, glæden og det spirituelle. Det højere lodrette perspektiv.

I privatlivet skaber vrede ofte problemer, selvom det er en ganske almindelig og meget ofte forekommende følelse.

I forhold til spiritualitet er følelser eller emotioner, fx stor vrede eller sorg, faktisk noget der forhindrer os i at finde højere perspektiv. De optager os og binder bevidstheden. Men samtidig er de en naturlig del af livet. Derfor er det vigtigt at arbejde med dem, at lade dem komme og gå, at kunne få dem ud, og komme videre.

For livet er et flow, alting er i forandring, også dine relationer, dine ting, din selvforståelse. Det vækker følelser.

 

 

Human Being 5: Befri dig selv fra buddhisternes hamsterhjul
6. maj 2021

Buddhismen har en ældgammel og aktuel beskrivelse af livet, kosmos og vejen til befrielse: “Livets Hjul”. Det giver spontant mening, og beskriver noget vigtigt, som videnskaben og filosofien sjældent får med, såsom reinkarnation, karma og dæmoner.

Den fortæller især, hvordan vi moderne mennesker lever som halvguder, der tror, alt kan lade sig gøre eller købes. Som IKKE vil finde sig i naturlige begrænsninger og derfor slider på kroppen og naturens ressourcer.

Dæmonen foroven lukker os ud af hamsterhjulet, hvis vi accepterer dets vilkår!

Læs mere om Human Being 5

Livets Hjul er så illustrativt og ligetil, at selv et barn kan forstå den, og derfor er den også en god struktur at arbejde ud fra.

I midten er de tre dyr, grisen, slangen og hanen, som er dumhed, had og begær, de drivende kræfter som altid kører rundt med os, indtil vi forholder os til dem.

  • Hvor er intolerancen og dumheden i dit liv?
  • Hvordan ser det ud, når dit begær løber af med dig?
  • Og hvor er slangens vrede og fejlfinderi?
  • Nyder du dit liv som halvgud?

Vi kører ulykkeligt rundt og rundt i livets hjul, uden at komme videre, fangede af vilkårene og dæmonen der holder hjulet. Vejen ud er at lære dyrene at kende, og acceptere livets vilkår.

Så kommer du forbi dæmonen og transcenderer denne verden, mens du er i den.

HUMAN BEING 6: Rationalitet, logik og vajrayana-buddhisme
17. juni 2021

Hvad ved du? Hvad tror du på? Hvad er du i tvivl om? Hvad er du sikker på? Hvad er logisk?

I en selvudviklingsproces er logikken og rationaliteten overraskende vigtige, for processen handler om ulogiske, kropslige, irrationelle ting, som er designet til at bringe én ud af fatning. Her kan rationaliteten og logikken hjælpe én igennem. 

Men det er typisk ikke sådan, vi ser på religion og spiritualitet. Vi overlader viden til videnskaben, og reducerer åndeligt arbejde til tro og behagelige oplevelser.

Hvad får du bla. med hjem: En lang liste med sætninger til at klare sig gennem livet med.

Tilmelding alle gangene herunder, eller specifikt denne gang her.

Læs mere om Human Being 6

Selvom vi hylder rationaliteten, så opfører vi os alt for irrationelt. Endnu værre: Vi er både irrationelle, der hvor vi burde være rationelle, og omvendt.

Jeg er ikke buddhist eller filosof, og bruger bare hvad jeg har hørt og læst (og selv tænkt): Buddhisme er videnskabsmandens tilgang til spiritualitet og selvudvikling. Man tester, undersøger, beviser og gør kun det, der virker. Man skal ikke tro, man skal vide. Samtidig er de eksperter i at tackle livet og dødens irrationalitet, meget rationelt.

Jeg vil fortælle om min erfaring med det at tænke logisk, og vi vil øve os på at udfordre hinandens tænkning og erkendelse. Og arbejde med en række sætninger, der hjælper én til at klare sig igennem svære følelser, kriser og spirituel proces.

Samtidig skal vi tale om buddhisme, om vajrayana der også kan kaldes den tantriske tilgang til livet, at alt vi møder på vejen er muligheder for at flytte os spirituelt.

Som om vi egentlig ved noget som helst.

Praktiske oplysninger

Pris: 200 kr pr aften / 650 kr for 4 / 800 kr for 5 / 1000 kr for 6
Betaling: Mobilepay 61354130, eller bankoverførsel 8113-5835528.
Tidspunkt: Torsdage aftener 19.30 – 21.45
Datoer: 14. jan, 11. feb, 11. mar, 8. apr, 6. maj, 17. jun
Sted: Manuvision, Mejlgade 28, over gården, 8000 Aarhus C
Medbring: Pude du kan sidde på gulvet på, tæppe, løstsiddende tøj man kan bevæge sig i
Spørgsmål:
– Email: thomas@tigerekspressen.dk
– Tlf eller SMS: 61354130
– Messenger: m.me/thomaslindvig42

Du behøver som ikke komme alle gangene. De fungerer både som forløb og som enkeltstående.
Corona-reglerne sætter begrænsning på, hvor mange vi kan være i lokalet, så du kan risikere at komme på venteliste.
Hvis du køber 4, 5 eller 6 gange, så skriv i kommentarfeltet, hvilke gange du planlægger at deltage i.

Første gang 14. jan er desværre aflyst pga corona

Tilmeldinger

Hvis du allerede har været tilmeldt et af vores kurser, skal du logge ind først.

Tilmelding til dette kursus er lukket