HUMAN BEING

– 4 aftener om psykologi og spiritualitet, som flytter dig

Foran porten til det “hellige”, et liv i frihed, glæde og kraft, står 6 dæmoner: Dit dårlige forhold til krop, identitet, følelser, seksualitet, aggression og rationalitet. Disse dæmoner vil altid drille dig, sådan er de. Men hvis du får et godt forhold til dem, vil de lukke dig ind. Så det er meget vigtigt at blive klogere på dem og komme på god fod med dem.

Klik her for at læse mere om Human Being

Jeg er et spirituelt menneske, og noget af det vigtigste jeg har lært og erfaret er, at vejen til det avancerede går gennem det grundlæggende. Så længe vores forhold til følelserne, kroppen og seksualiteten ikke er i orden, kommer vi ingen vegne. Omvendt når vi får dem på plads, er det kilder til kraft, tilfredshed og autoritet. Og i det simple finder vi mere avancerede aspekter af spiritualiteten.

Dette miniforløb på 4 gange baserer sig på mit arbejde som psykolog for smertepatienter, hvad jeg har lært af Anne Sophie Jørgensen på Tigerens Rede og min egen spirituelle praksis. Så det er en god blanding af psykologi, selvudvikling, moderne spiritualitet, og buddhisme.

I mit arbejde med kroniske smertepatienter møder jeg mennesker, som er produktet af vores moderne livsform med stress, ego-realisering, mental kontrol og for alt i verden fart på, fart på, fart på. Lev livet i overhalingsbanen! Løsningen er at flytte din selvforståelse fra det du kan, til det du er. Lægge vægten mere på det indre end det ydre. Du vil også høre om Livets Hjul, dæmoner og vores iboende fundamentale kræfter.

Formen er oplæg, erfaringsudveksling, øvelser, meditation og dans. Og gode grin. Især gode grin.

Jeg er cand. psych. aut., jeg er psykolog på en offentlig smerteklinik, Smerteklinikken i Grindsted. Jeg har været tilknyttet Tigerens Rede siden 2000, og deltaget intensivt i Anne Sophie Jørgensens undervisning på stedet. Jeg har undervist i Tigerekspressen i over 10 år, og har desuden en stor interesse for det buddhistiske land, Bhutan, som jeg har besøgt 5 gange.
Læs mere, min blog om vrede: vredesrevolutionen.dk

Man kan tilmelde sig aftenerne enkeltvist. Tilmeldingsformularen er herunder i bunden af siden.

Oplysning om tilmelding

Aftenerne er selvstændige og kan tilmeldes særskilt, men du kan også herunder købe dem samlet inden 10. okt til en nedsat pris:
HB 1, 10 okt 2019: Link
HB 2, 7 nov 2019: Link
HB 3, 5 dec 2019: Link
HB 4, 9 jan 2020: Tilmeld dig herunder

Human Being 4: Moderne buddhisme, vajrayana og brug af logik

9. jan 2020
Hvad ved du? Hvad tror du på? Hvad er du i tvivl om? Hvad er du sikker på? Hvad er logisk?

Selvom vi hylder rationaliteten, så opfører vi os alt for irrationelt. Endnu værre: Vi er både irrationelle, der hvor vi burde være rationelle, og omvendt.

I en selvudviklingsproces er logikken vigtig, for processen handler ofte om ulogiske, kropslige, irrationelle ting, som er designet til at bringe én ud af fatning. Her kan logikken hjælpe én igennem. Den kan være dit halmstrå.

Jeg er ikke buddhist eller filosof, og bruger bare hvad jeg har hørt og læst (og selv tænkt). Buddhisme er videnskabsmandens tilgang til spiritualitet og selvudvikling. Man tester, undersøger, beviser og gør kun det, der virker. Man skal ikke tro, man skal vide. Samtidig er de eksperter i at tackle livet og dødens irrationalitet, meget rationelt.

Jeg vil fortælle om min erfaring med det at tænke logisk, og vi vil øve os på at udfordre hinandens tænkning og erkendelse. Og prøve at lære redskabet logik som et af redskaberne til at komme igennem livets proces med. 

Samtidig skal vi tale om buddhisme, om vajrayana der også kan kaldes den tantriske tilgang til livet, at alt vi møder på vejen er muligheder for at flytte os spirituelt.

Som om vi egentlig ved noget som helst.

Praktiske oplysninger

Pris: 200 kr pr aften, alle for 650 kr.
Betaling: Mobilepay 61354130, eller bankoverførsel 8113-5835528.
Tidspunkt: Torsdage aftener 20.00-21.45
Datoer: 10 okt 2019, 7 nov 2019, 5 dec 2019, 9 jan 2020
Sted: Manuvision, Mejlgade 28, over gården, 8000 Aarhus C
Medbring: pude du kan sidde på gulvet på, evt tæppe, løstsiddende tøj man kan bevæge sig i
Spørgsmål:
– Email: thomas@tigerekspressen.dk
– Tlf eller SMS: 61354130
– Messenger: m.me/thomaslindvig42

Tilmeldinger

Hvis du allerede har været tilmeldt et af vores kurser, skal du logge ind først.

Tilmelding til dette kursus er lukket