Human Being 3 – Accept er vejen til frihed

HUMAN BEING

– 4 aftener om psykologi og spiritualitet, som flytter dig

  • Vil du være mere fri i dit liv?
  • Er dit liv for kort til at være meningsløst?
  • Hvorfor vente med at tage sig selv alvorligt?

Foran det gode menneskeliv står 5 dæmoner: Dit dårlige forhold til krop, identitet, følelser, rationalitet og livets vilkår. Disse dæmoner vil altid drille dig, sådan er de. Men hvis du får et godt forhold til dem, vil de tillade dig at komme forbi – ind til et liv med større frihed, styrke og bevidsthed.

Vi vil arbejde med oplæg, befriende og styrkende dans, meditation og erfaringsudveksling.

Datoer: 19.3, 16.4, 21.5, 25.6, tilmelding alle gange: klik.

Friheden venter!

Klik for at læse mere om Human Being

Jeg er et spirituelt menneske, og noget af det vigtigste jeg har lært og erfaret er, at vejen til det avancerede går gennem det grundlæggende. Så længe vores forhold til følelserne, kroppen og seksualiteten ikke er i orden, kommer vi ingen vegne. Omvendt når vi får dem på plads, er det kilder til kraft, tilfredshed og autoritet. Og i det simple finder vi mere avancerede aspekter af spiritualiteten.

Dette forløb på 4 gange baserer sig på mit arbejde som psykolog for smertepatienter, hvad jeg har lært af Anne Sophie Jørgensen på Tigerens Rede og min egen spirituelle praksis. Så det er en god blanding af psykologi, selvudvikling, moderne spiritualitet, og en smule buddhisme.

I mit arbejde med kroniske smertepatienter møder jeg mennesker, som er produktet af vores moderne livsform med stress, ego-realisering, mental kontrol og for alt i verden fart på, fart på, fart på. Lev livet i overhalingsbanen! Løsningen er at flytte din selvforståelse fra det du kan, til det du er. Lægge vægten mere på det indre end det ydre. 

Jeg er cand. psych. aut., jeg er psykolog på en offentlig smerteklinik i Grindsted. Jeg har været tilknyttet Tigerens Rede siden 2000, og lige siden deltaget intensivt i Anne Sophie Jørgensens undervisning der. Jeg har undervist i Tigerekspressen i over 10 år, og har desuden en stor interesse for det buddhistiske land, Bhutan, som jeg har besøgt 5 gange.
Læs mere, min blog om vrede: vredesrevolutionen.dk

Human Being 3: Accept er vejen til frihed

21. maj 2020

Livet er fuld af muligheder. Spændende døre, der kan åbne sig. Men livet er også fuld af vilkår. Helt almindelige ting, som f.eks. fysikkens love og kroppens behov. Men dem vil vi ikke have, for vi vil ikke have begrænsninger. Idealet er et liv hævet over almindelige, kedelige livsvilkår. Og hvad gør jeg så, når de trænger sig på? Jeg kæmper. Det bliver en livslang kamp for at opretholde et liv – i en illusion af frihed, og af at alt er muligt. For man kan jo opnå alt, hvad man vil, ikke? Er det ikke kun fantasien, der sætter grænser? Så længe jeg kæmper, sker der noget. Sålænge jeg kæmper, er jeg fri. Sålænge jeg kæmper, er jeg er noget værd.

Den kamp fylder for ALT meget, den er blevet den normale livsform, og den er ved at slå os ihjel som art. Livet bliver noget, man skal overleve, og det er ikke at leve, det er langsom død.

Vejen ud er accept. En KRAFTFULD accept af mit liv og de rammer, som omkranser det. Når accepten lander, møder du den ægte frihed. Og den er stor. 

Vi skal arbejde med en model baseret på nervesystemets kamp-tilstande og begynde at forstå de dybere sammenhænge i kosmos, liv og død ved hjælp af det buddhistiske “Livets Hjul” og den store dæmon, der bestyrer det.

Hvis du kan acceptere ham og hans begrænsninger, er vejen lagt til meget stor frihed.

Tilmelding her: Klik

Læs mere om Human Being 3

Vi vil ikke have, at noget som helst skal begrænse os, hverken sygdom, naturlove eller skatter.

Og samtidig – faktisk på grund af det – er livet blevet til en kamp mod alle begrænsningerne. “The sky is the limit” – “Du kan blive til den du vil!”. De største helte i sportsverdenen, Bagedysten eller det private erhvervsliv er dem, der kæmper mod umulige forhindringer, med store ofre i privatlivet, for at lykkes med et snævert specifikt mål.

Dem ser vi op til, og vi gør det selv: Dagligdagen omtales som en kamp. “Jeg skal bare lige overleve de næste 14 dage, så kan jeg holde fri”. Når vi har renoveret overetagen, har vi tid til vores børn. Spiritualitet og åndelighed kan vi gøre, når der engang bliver tid. Men den tid kommer aldrig. For livet er nu, alt andet er luft.

Vores nervesystem har 3 kamp-tilstande: Kamp, flugt eller frys. De har tilsvarende psykologiske (og energimæssige?) udtryk som f.eks. vrede, offerrolle eller følelseshed. Jeg vil præsentere en model for at arbejde med at identificere og transformere dem.

For at komme endnu dybere og højere i problemet har vi buddhisternes Livets Hjul. Det viser et billede på kosmos, livet og døden, og hvad der sker, hvis vi lever som halvguder hævet over – og i kamp med – livets vilkår. Hvor ufrit og lidelsesfyldt, det er. Hjulet bestyres af en dæmon, og hvis vi bliver gode venner med ham, så kan vi finde vejen ud af de uendelige kedelige gentagelser, vejen til ultimativ frihed.

For den findes.

Praktiske oplysninger

Pris: 200 kr pr aften, alle for 650 kr.
Betaling: Mobilepay 61354130, eller bankoverførsel 8113-5835528.
Tidspunkt: Torsdage aftener 19.30 – 22.00
Datoer: 19. marts, 16. april, 21. maj, 25. juni 2020
Sted: Manuvision, Mejlgade 28, over gården, 8000 Aarhus C
Medbring: pude du kan sidde på gulvet på, evt tæppe, løstsiddende tøj man kan bevæge sig i
Spørgsmål:
– Email: thomas@tigerekspressen.dk
– Tlf eller SMS: 61354130
– Messenger: m.me/thomaslindvig42

Human Being 3 – Accept er vejen til frihed:

Tilmeldinger

Hvis du allerede har været tilmeldt et af vores kurser, skal du logge ind først.

kr200.00