HUMAN BEING – 4 aftener i Aarhus, efterår 2020

– 4 aftener om psykologi og spiritualitet, som flytter dig

De siger, livet har uanede muligheder, og det har det også! Det handler om at få renset ud i de vanskeligheder, vi har.

  • Vil du være mere fri i dit liv?
  • Er dit liv for kort til at være meningsløst?
  • Hvorfor vente med at tage sig selv alvorligt?

Foran det gode menneskeliv står 5 dæmoner: Dit dårlige forhold til krop, identitet, følelser, rationalitet og livets vilkår. Disse dæmoner vil altid drille dig, sådan er de. Men hvis du får et godt forhold til dem, vil de tillade dig at komme forbi – ind til et liv med større frihed, styrke og bevidsthed.

Vi vil arbejde med oplæg, befriende og styrkende dans, meditation og erfaringsudveksling.
Bemærk: Forløbet rummer nye elementer i forhold til tidligere. Du kan deltage alle gange, eller enkeltvist.

Datoer: 27. aug, 24. sep, 22. okt, 19. nov, tilmelding herunder.

Friheden venter!

Klik for at læse mere om Human Being

Jeg er et spirituelt menneske, og noget af det vigtigste jeg har erfaret er, at vejen til det avancerede går gennem det grundlæggende. Så længe vores forhold til følelserne, kroppen og seksualiteten ikke er i orden, kommer vi ingen vegne. Omvendt når vi får dem på plads, er det kilder til kraft, tilfredshed og autoritet. Og i det simple finder vi mere avancerede aspekter af spiritualiteten.

Dette forløb på 4 gange baserer sig på mit arbejde som psykolog for smertepatienter, hvad jeg har lært af Anne Sophie Jørgensen på Tigerens Rede og min egen spirituelle praksis. Så det er en god blanding af psykologi, selvudvikling, moderne spiritualitet, og stor inspiration fra buddhismen.

I mit arbejde med kroniske smertepatienter møder jeg mennesker, som er produktet af vores moderne livsform med stress, ego-realisering, mental kontrol og for alt i verden fart på, fart på, fart på. Lev livet i overhalingsbanen! Løsningen er at flytte din selvforståelse fra det du kan, til det du er. Lægge vægten mere på det indre end det ydre. 

Jeg er cand. psych. aut., jeg er psykolog på en offentlig smerteklinik i Grindsted. Jeg har været tilknyttet Tigerens Rede siden 2000, og lige siden deltaget intensivt i Anne Sophie Jørgensens undervisning der. Jeg har undervist i Tigerekspressen i over 10 år, og har desuden en stor interesse for det buddhistiske land, Bhutan, som jeg har besøgt 5 gange.

Læs mere på min blog om vrede: vredesrevolutionen.dk

 

Human Being 2: Guddommelig galskab

24. september 2020

Livet skal ikke være skørt og sjovt, for det er det allerede!

Guddommelig galskab er en potent kvalitet ved vores bevidsthed. I Indien, Bhutan m.fl. har de fantastiske historier om gale buddhaer, vilde viise kvinder der lever i naturen, eller præster som overvinder dæmoner med deres fallos, mens de har en tantrapartner i hver en landsby.

Det er der mere brug for det i et moderne liv end nogensinde, fordi vores liv er så kontrollerede og styrede. For at styrke hverdagen.

Denne “Crazy Wisdom” handler om, at “lysten er vejen”, at indre struktur er det vigtigste, og at du ikke skal tro på noget som helst, det vigtigste er nuet.

Man kan også sige, at Guddommelig galskab er, at virkeligheden overgår fantasien.

Tilmelding alle gangene herunder, eller specifikt denne gang her.

Læs mere om Human Being 2

Umiddelbart er “guddommeligt galskab” umuligt, da det er modsætninger. Det er som at tale om “lyst mørke” eller “struktureret kaos”. Men det er måske netop fordi det er modsætninger, det fungerer.

På engelsk bliver disse mennesker og fænomenet oversat til Crazy wisdom, crazy yogis eller Divine madman. Og de var ligeså rene og oplyste, som de pæne lama’er inde på klosteret. Måske mere, fordi de levede i overenstemmelse med naturen, kroppen og livet.

En guddommelig galning handler om at:

– Lysten er i højsædet, både i kroppen og kommunikationen. Hvor en munk vil sige, at lidelse er vejen, vil en guddommelig galning sige, at lyst er vejen.
– Hvor en munk vil sige, at spirituelt arbejde er hverdag, vil guddommelig galning sige, at det er og skal være en fest.
– Ydre struktur er falsk tryghed. Med indre struktur kan du gøre alt, og klare dig i kaos.
– Lad falde hvad der ikke kan stå. De piller al ophøjet tro ned og fra hinanden.
– Guddommelige galninge som princip er uden egoer. De er i princippet udenfor sprog, kultur, samværsformer. Og de vil have dig ud af dit ego.
– “Du har kun, hvad Gud har givet dig”, alt menneskeligt/kulturelt er ligegyldigt, det er alligevel uperfekt og impermanent. Du har kun din krop, din seksualitet, din nydelse, dine instinkter, naturen og himlen.
– Lysten og naturen har sin egen etik og moral. Den ved, hvad der er rigtigt.
– Alt er alligevel forgængeligt, alt skal forgå, alt bliver bogstaveligt talt tilintegjort med tiden.
– dyrke humor og selvironi.

Dette fænomen bør ikke høre fortiden til, da vores bevidsthed stadig er ligeså vild, og har de samme muligheder. Hvornår kommer vi igang?

Praktiske oplysninger

Pris: 200 kr pr aften / 650 kr for alle 4
Betaling: Mobilepay 61354130, eller bankoverførsel 8113-5835528.
Tidspunkt: Torsdage aftener 19.30 – 21.45
Datoer: 27. aug, 24. sep, 22. okt og 19. nov 2020
Sted: Manuvision, Mejlgade 28, over gården, 8000 Aarhus C
Medbring: Pude du kan sidde på gulvet på, evt tæppe, løstsiddende tøj man kan bevæge sig i
Spørgsmål:
– Email: thomas@tigerekspressen.dk
– Tlf eller SMS: 61354130
– Messenger: m.me/thomaslindvig42

Tilmeldinger

Hvis du allerede har været tilmeldt et af vores kurser, skal du logge ind først.

kr200.00